top of page
Hands-on-Design.jpeg

Hands on Design

Ingrid Adriaenssens werd als edelsmid-juweelontwerpster geselecteerd door Design Vlaanderen voor de 8ste Triënnale voor vormgeving in het designmuseum Gent “Hands on design”. Edelsmeedkunst is een kunstambacht of het kan ook mooier – is handgemaakt design. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in het werken met emaille, een eeuwenoude techniek. De meerwaarde ervan komt door zijn authenciteit en erfgoedwaarde. De zachtheid, textuur en diepte van het kleurenpalet van emaille inspireerde haar om voor Lithoss een reeks schakelaars te ontwerpen. Rijkdom van materialen en technieken vergroten de mogelijkheid om een eigen vormtaal te ontwikkelen binnen haar vakgebied. Gevoelsmatigheid en zinnelijkheid verwoorden is een voortdurende uitdaging.
De hergewaardeerde techniek van het emaileren weer in een nieuw licht stellen is hier letterlijk en figuurlijk van toepassing.
Een techniek die een kunstzinnige meerwaarde biedt aan een lichtschakelaar. Een lichtschakelaar kan ook een juweel zijn.

Lichtshakelaars

bottom of page